Koncerter

Duokoncerter med fællessang og fortælling

Duoen Anette Kjær og Erling Lindgren (organist, komponist og pianist)
Så syng da, Danmark, lad hjertet tale

Duoen Anette Kjær og Troels Kold (sanger og organist)
Carl Nielsen – Komponisten, musikskribenten og mennesket
Jeppe Aakjær – Samfundsrevser og lyriker
N.
W. Gade – Sange og samtid

Erling & Anette

Så syng da, Danmark, lad hjertet tale…

Sange fra d. 18. udgave af højskolesangbogen

For både Anette Kjær og Erling Lindgren er den danske sang og højskolesangbogen en hjertesag. Det har indtil videre resulteret i to anmelderroste cd’er fra hhv. 2007 og 2013; ”Så syng da, Danmark, lad hjertet tale…” I og II, hvor også jazzmusikerne Peter Vuust og Christian Vuust medvirker. Alle sange på de to cd’er er hentet fra den 18. udgave af højskolesangbogen og er en blanding af nye og gamle sange.

Koncerten præsenterer en række af sangene fra de to cd’er, sunget af Anette Kjær, der akkompagneres af Erling Lindgren. Sangene bindes sammen af fortællinger og undervejs får tilhørerne mulighed for at synge med på fællessange fra den 18. udgave af højskolesangbogen.

  • Programmet tilpasses efter arrangørens ønsker.
  • Varighed: ½ time – 2 timer.
  • Velegnet i både sognehus og kirkerum som koncert med fællessang og fortælling.
  • Kan også indgå i en musikandagt, aftensangsgudstjeneste eller lignende.
  • Hør lydklip fra de to cd’er her.
  • Erling Lindgren

Pris efter aftale.

Carl Nielsen

Komponisten, musikskribenten og mennesket

Sanger – og organist-kollegerne Troels Kold og Anette Kjær tegner gennem fællessang, solistiske indslag og fortælling et portræt af Carl Nielsen.

En række fællessange, alle med melodier af Carl Nielsen, er den røde tråd i aftenens program, der bindes sammen af fortælling og suppleres med solosange, når de to medvirkende på skift akkompagnerer hinanden i en række sange med musik af Carl Nielsen. Troels Kold fortæller om Carl Nielsens farverige opera ”Maskerade” og vil desuden synge et par af de mest kendt sange fra operaen, og Anette Kjær synger kendte og mindre kendte Carl Nielsen-sange.

Jeppe Aakjær

Samfundsrevser og lyriker

Troels Kold og Anette Kjær har sammensat en aften, hvor også nogle af de mindre kendte sider af Aakjærs virke og forfatterskab vil blive belyst gennem fællessang, fortælling og solistiske indslag. De to medvirkende er begge både klassisk uddannede sangere og organistuddannede og de vil på skift vil akkompagnere hinanden i en række sange med tekst af Jeppe Aakjær.

N.W. Gade

Sange og samtid

I 2017 fylder komponisten N. W. Gade 200 år og i den anledning tilbyder duoen Troels Kold og Anette Kjær en aften med fællessange og fortællinger tilsat solosange af N. W. Gade. Aftenen byder også på et udblik til samtidens digtere, komponister og begivenheder.

Troels Kold er klassisk uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Har sunget på Den Jyske Opera, været chef for Den Jyske Opera, leder af Aarhus Sommeropera, har undervist på bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium og virker nu som organist ved Als og Øster Hurup kirker i Himmerland.

Pris efter aftale.

Troels Kold